Sådan lød ordene – før vi skulle på Geranium. Både min mand og søn havde tjekket vinkortet for, om der blev solgt Cola Zero på Geranium. Svaret var et nedslående nej. Det samme var svaret, da jeg bad tjeneren om en Cola Zero.

Først Geranium. Det var madkunst på allerhøjeste plan. Rasmus Kofod sad i sit hjørne og prøvesmagte retterne – og maden var bare fantastisk. Velfortjente 3 Michelin-stjerner. Ikke alene var maden skøn men æstetikken omkring maden var også vidunderlig smuk. Ikke mindst de fantastiske glastallerkner, som jeg kan forstå er nye. Jeg glæder mig til at besøge glaskunstneren bag, Maj-Britt Zelmer Olsen, i Nexø – næste gang jeg besøger solskinsøen. Alt var en helt sublim oplevelse – fraset altså lige det stunt med Cola Zero…

Nu er det langtfra første gang, at jeg synes madsnobberiet når en højde, som ikke kan forklares med i hvertfald sundhedsmæssige forhold. Omend jeg må forstå, at Cola Zero ikke er økologisk…

Så længe at der serveres alkohol – og alkohol iøvrigt slår tusindvis af danskere ihjel hvert år (hvad Cola Zero IKKE gør) – ja så giver jeg ikke en potte zero herfor. Giv mig for h……min Zero og lad mig nyde maden som jeg nu vil nyde den.

Inden vi skulle afsted, havde jeg sirligt pakket en dåse zero ind i en plastikpose og lagt den i min meget fine taske…indtil min mand opdagede mit ærinde og bad mig fjerne den. Jeg havde ellers forestillet mig at smugdrikke på toilettet. Ikke alkohol – for det kan du få i stride strømme – men Zero. Det blev ikke til noget, selv om jeg flere gange i løbet af aftenen sukkede efter en iskold Cola Zero og fortrød jeg havde stillet dåsen tilbage i køleskabet.

Det minder mig om en historie om en styrtende rig russer på toppen af Burj Al Arab i Dubai – hvor conciergen hovedrystende fortalte os, at han betalte en formue pr nat – men var ved at drive dem til vanvid, fordi han krævede en helt speciel yougurt. Og kun DEN youghurt. De stod dagligt på hovedet for at skaffe ham hans youghurt.

Efter at have besøgt en del danske restauranter uden sodavand til folket – forstår jeg russeren lidt bedre end jeg gjorde den gang. Jeg er hverken russer eller millionær – men jeg vil gerne have lov til selv at bestemme hvad jeg drikker, når jeg skal nyde et fantastisk måltid. Endda til en mindre formue. Og tro det om du vil det eller ej – men for mig er Cola Zero (eller Pepsi Max) en del af måltidets store nydelse. Jeg gider ikke spytte i noget danskvand og jeg behøver ikke alkohol. Du må gerne få mit glas.

Uden sammenligning med russeren iøvrigt mener jeg, at Geranium skulle have tilbudt mig at finde en Cola Zero til mig. Ligesom jeg har oplevet på andre gode restauranter – omend de ikke havde 3 Michelinstjerner.

Kald mig en plebejer – jeg er ligeglad – bare jeg får min Zero. Næste gang jeg skal besøge en restaurant med Zeroen i rumpetten…så pakker jeg min dåse sirligt ind i en plastikpose og tager den med. Ja, ok, jeg kan selvfølgelig også bare blive væk…