Et nyt og meget grundigt studie har netop vist, at der er meget tæt sammenhæng mellem dødelighed ved Covid19 og vejret – temperatur og luftfugtighed. Lignende studier har vist samme tendens tidligere, men dette er det første meget grundige studie.
I det meget grundige studie, hvor forskerne kiggede nøje på data fra Italien og Covid19- udbruddet konkluderer de at vejret i langt større grad forudsiger dødeligheden sammenlignet med andre variable som befolkningen, alder og urbanisering.
Så temperatur og luftfugtighed betyder noget for Covid10 og dødeligheden, ligesom de også finder, at højre temperatur mindsket antallet af smittede.
På billedet ser du betydningen af vejrets temperatur, luftfugtighed, alder osv ifht dødelighed – og en markant stor forskel.
Andre studier har vist samme tendens – men dette er meget markante fund og et meget grundigt videnskabeligt arbejde i et rigtigt godt medicinsk tidsskrift.
Reference: Chaos Solitons Fractals. 2020 Sep; 138: 110137.
Published online 2020 Jul 17. doi: 10.1016/j.chaos.2020.110137
PMCID: PMC7367008
“Association between weather data and COVID-19 pandemic predicting mortality rate: Machine learning approaches”
Hvorfor er grundige analyser overhovedet relevante. Samtidig med det eneste du har fokus på er positive divideret med antal test?
Den procentuelle fordeling er afgørende – men problemet er jo at ingen åbenbart har fattet det. Pressen mindst af alle. Men det er jo da også en forenkling af det hele, hvis du vitterlig har læst mine blogindlæg SÅ dårligt, så du mener det er det eneste jeg har fokus på. Men i det mindste har du da så forstået procentregning nu. 1 mindre som skal have det forklaret. Tak!
I lavere temperaturer og lavt luftfugtighed har aerosols de bedste muligheder til at blive hængende i luften. Det viser bare at det er primært aerosols som smitter OG når man bliver smittet med aerosols bliver det værre da de trænger meget dybere ind i dine lunger end stror dråber eller smitte fra overflader.
Trist stort set ingen taler om dette da det vil give problemer i efteråret. Det er også pga aerosols Danish Crown har sine problemer nu.
Du får til at lyde som om det er en helt ny opdagelse…
Det har været gængs viden i mange år at bl.a. almindelig influenza forsvinder i foråret da virusset ganske simpelt ikke kan klare sig i et varmere klima.
Så skal jeg bede dig om at læse mine mange tidligere blogindlæg – jeg har skrevet om sammenhængen mange gange. Studiet bygger også videre på andre forskeres iagttagelser. Så det er blot en yderligere bekræftelse heraf. Men det glæder mig, at du også ved at det er gængs viden. Alligevel er det indtil videre IKKE blevet omtalt i pressen – hvilket synes ejendommeligt.