Jeg er IKKE part i sagen – og så alligevel. Jeg er nemlig kvinde og jeg foragter kvindehad.

Da Moderaterne blev skabt med Lars Løkke og Jeppe Søe ved roret – vidste jeg fra samme splitsekund, at det aldrig kunne blive et parti for mig. Desværre. For jeg mener, at Danmark om noget mangler nye partier. Helt nye partier og helt nye kræfter. Så egentlig var jeg glad for Lars Løkke Rasmussens initiativ – men Jeppe Søe vil alle dage være et no go for mig.

Hans kvindehad er kommet til udtryk flere gange gennem årene – og selv har jeg da også oplevet hans had gennem tiden. Langt værre er dog hvad han udsatte sin halvsøster Synnøve Søe for.

Synnøve Søe debuterede med FARS – som ifølge hende selv langt hen ad vejen afspejlede hendes eget liv og hendes lillesøsters. Det benægtede faren Poul Erik Søe og ikke mindst Jeppe Søe har gentagende gange angrebet Synnøve Søe – både offentligt og privat. At kalde hende “medieliderlig med store patter” er blot en af mange angreb.

Jeg kendte Synnøve Søe – og jeg har ikke tal på hvor mange gange hun græd over Jeppe Søes ondskabsfuldheder. Synnøve var psykisk syg og præget af en ulykkelig opvækst i en dysfunktionel familie – som forblev dysfunktionel. Synnøves mesterværk er i mine øjne den lille novellesamling “Når mågerne flyver baglæns” som hun udgav på mit forlag – som sin sidste udgivelse. I den novellesamling beskriver hun med et enestående indblik den psykisk syges mørke tanker, ydmygelserne og ikke mindst det ofte forhutlede liv.

Jeg kommer ALDRIG til at tilgive Jeppe Søe ikke alene for hans eklatante kvindehad men mest af alt hans tilbagevendende aggressive angreb på Synnøve Søe. Selv efter hendes død kunne han ikke holde sig tilbage og misbrugte hendes død til at sige, at FARS var ren fiktion.

Det var bogen IKKE ifølge Synnøve selv. Og når man ser Jeppe Søes tilbagevendende misogyni i fuldt flor – så styrkes min tro på Synnøve endnu mere!

Tilbage til Moderaterne – hvis man som Lars Løkke Rasmussen har valgt en ankermand, som er åbenlyst misogyn – så kaster det også skygger på Lars Løkke Rasmussen selv. For han har kendt Jeppe Søe i mange år og dermed også hans syn på kvinder.

For os kvinder – og mænd – som tror på kønnenes ligeværdighed – må det være et bragende NEJ til Moderaterne – så længe de ikke lægger klart og entydigt afstand til Jeppe Søe.