HVOR jeg dog glæder mig til at genvinde mit liv igen. Kunne gå og løbe hvor og hvorhen jeg vil. Kunne gå på café, restaurant og rejse ud i verden. Og så savner jeg kulturlivet. At komme i teatret, i biffen, til shows og ikke mindst koncerter. Hvor jeg dog savner den levende musik. Selv fulderikkerne til koncerterne savner jeg. Dem hvor jeg må hoppe hurtigt væk for ikke at få halvdelen af deres øl på mit tøj. Selv dem savner jeg. Og SÅ er jeg mør. Meget mør.

Spørgsmålet er så, hvornår pokker åbner landet op? Dagens tal er fortsat UMÅDELIG fredsommelige – 1,38% smittet fra igår til idag af de testede. Du skal jo nærmest have en lup for at finde de smittede. Og stort set alle overlever. Så hvad venter regeringen på?

Lige nu ser vi den ene konkurs efter den anden – den ene tragedie følger de næste. Hjælpepakkerne forslår som skrædder i helvede – og reelt kan vi jo heller ikke bygge vores land på hjælpepakker. Det er som hunden der æder sin egen hale.

Det vi er vidne til nu er åbenlyst, at regeringen IKKE har tillid til befolkningen. IKEA opfører sig ikke som erhvervsministeren vil ha, politiet pudses på stakkels mødre som er gået på legepladser med sine børn osv. Det er bare ikke i orden.

At det overhovedet er muligt at lukke et land ned på det grundlag forbliver mig en gåde. Nu er jeg jo ikke jurist – så det vil jeg afholde mig fra at gøre mig klog på. Men jeg troede naivt at Grundloven var nagelfast – herunder vores forsamlings- og bevægelsesfrihed. Jeg har aldrig i mit liv følt mig så krænket, indespærret og uretfærdigt behandlet. Måske nok i særlig grad, fordi jeg jo (som en af de eneste) har haft meget klar øje for hvor fredeligt alt omkring SARS-CoV-2 var herhjemme. Frustrationen har måske været endnu større, fordi jeg længe var meget ensom med min indsigt. En indsigt de fleste heldigvis har fået nu. Min familie har oplevet samme totalitære magtanvendelse- de oplevede nemlig kommunismen i Rumænien efter anden verdenskrig. De måtte flygte i 1949, da de var danskere og dermed fjender af landet og kommunismen. Min mor gik da på universitetet og læste til kemiingeniør og blev udråbt som landsforræder af det kommunistiske styre, da de flygtede ud af landet.  Selv om jeg savner min elskede mor hver eneste dag, er jeg dog taknemmelig for at hun ikke nu skulle genopleve et totalitært samfund og regimets urimelige magt over befolkningen. Det ville have forvoldt hende megen smerte og frygt. Og jeg forstår hende godt. Helt helt ind i hjertekulen.

Få åben landet. Skriv til dine politikere – skriv til statsministren – kræv at landet åbnes. Og husk nu – vi lever faktisk i et demokrati. Tro det om du vil.